Saya nak tanya

Salam semuaa saya nak tanyaa Korang biasaa kahh mngandung 9minggu 3harii Lepas tu ada kluar darah pertama warnaa coklat lepas tu Daraah sdh keluar tapii perut tidak Sakit #pleasehelp Atau pun pinggang

1 Balas

Wasalam sis, tu tak normal 😭 sepanjang saya mengandung awal kehamilan dulu smpai skrg dah 35 weeks takde lagi darah keluar🤲🏻 mmg perut tak sakit sis, tapi risau baby dalam kandungan tu. Cepat2 jumpa doktor ye bagitahu. Nurse ada bgitahu tak setiap kali checkup kalau keluar lendir campur darah@ turun darah sikit ke banyak ke bagitahu atau ke emergency terus ke hospital. Mesti ada bagitahu sis😮‍💨

2y ago

Yeke Allahu patutlah ye, hmm sis kne bukak buku cepat untuk pemantauan kesihatan ibu dan anak. Kalau kat klinik kerajaan selewatnya sebelum 12 minggu kne bukak buku dah. Jgn lewat ye sis, bahaya untuk awal kehamilan ni sis kne banyakkan bedrest, jaga pemakanan dan jgn buat kje berat, nanti jumpa doktor bagitahu nk bukak buku pink, lepastu bgtau jgk doktor sis ada trun darah. So mungkin doktor akan bagi sis ubat kuatkan rahim. Moga tiada apa yg memudaratkan, saya doakan sis dgn baby baik2 saja🤲🏻