27 weeks dan baby dalam 900 gram

Salam semua, wife saya pregnant dh masuk 27 minggu 4 hari Dan berat baby dalam 894 gram. Doktor di KK kata baby kecik sikit. Agak risau sikit. Ada tak sesiapa yang pernah lalui situasi mcmni. Minta share ilmu/tips

4 Balas

Minum susu 3x sehari. Susu enfamama ok. Saya masa 24 weeks dr scan kata baby kecik 2 minggu. Pastu doktor suruh minum susu mengandung 3x sehari (saya takde gdm so boleh je minum susu mengandung) kalau ada gdm, try minum susu biasa je. Fernleaf fullcream pun ok. Minum je 3x sehari sampai next scan. In sha Allah berat baby akan naik. Selain tu boleh tambah greek yogurt dalam diet harian. Banyakkan jugak makan ikan, ayam dan telur. Sumber protein

takde apa pon.. dlu pun masa sy 26 week doktor ckp baby kecik , tp sy takde la overthinking , mkn je mcm biasa.. scan 28week dah naik 1.3kg . Takyah risau 🤗 Nty dah 28week keatas naik la tu berat baby

sy pun sama...doc ckp perut baby kecik 2w dr week die mase scan 5d..27w tp perut baby 25w berat bru 826g je..risau..doc suruh refer kk repeat scan sama ad iugr or sga

kena amalkn mnum susu fullcream..ikt ksesuaian bdn istri awak...sya amalkn mnum susu shari skali sblm tdur sbb rsau klu mnum dua kali shari nti baby tlebih bsar....