Bubur Nasi

Salam semua.. Sy nk tnya cara2 nk masak bubur nasi utk baby 6month.. First food baby.. Sy ada try buat, tp xjd texture mcm ni ??? #babyfirst #foodjourney

Bubur Nasi
5 Balas

Masak dgn lembut sgt2 pastu blend halus. Saya dulu trlebih lembut dan bila blend jadi mcm air plk. Tapi bila lama2 masak insha Allah jadi ok. Semoga baby awak sihat.

4y ago

Ok sis

Waalaikumsalam sis..saya pakai beras yang d blend nanti masak atas api jadi cantik je..atau buat beras frozen nanti cepat masak. Kemudian blend supaya hancur betul..

4y ago

Lepas cuci letak air sikit sampai beras tenggelam. Then dah frozen terus letak atas api..letak air sikit

Masak dulu, pastu blend dan tapis. Texture makanan utk baby 6bulan kena halus

4y ago

Same2..

lpas msak blend bubur tu bru elok n halus jee

Masak dulu baru blend