Checkup swasta kepada klinik kesihatan

Salam semua... Sy nk tanya.. ade x yg checkup klinik swasta dan tukar klinik kerajaan... Pada usia kandungan berapa weeks ye?? Sy tukar pada klinik kerajaan pada usia kandungan 36weeks... Mcam² juga kena marah dgan dokter...die cakap klinik swasta check x complete... Rase sedih pula bila kena macam tu... #1stbabyafter7years

1 Balas

Masa checkup kt klinik swasta tu ada buat ujian2 mcm kk tak (mgtt, suntik kancing gigi, hb, urine) ? Sbb klu ada, nurse takkan bising.

2y ago

Ya betul. Prosedur nmpk sama, tp ada certain pkara swasta & KK ada beza. Mungkin disitu ada part yg kk extra aware. Tp cuba la bincang dgn nurse/dktr kk elok2. Klu x sis smbung saja di swasta smpai bsalin.