Cecair dari nipple

Salam semua. Sy first mum, skrg dh 30w.. sy ada jmpa bidan dan bidan pesan kalo jenis puting tak keluar kna tarik slow² sambil urut utk mudahkan keluar susu. Td sy nk cuci nipple tiba2 ada keluar air jernih seakan peluh. Adakah tu tnda² susu badan nk keluar?

1 Balas

ya sis.. badan kita mmg dah start hasilkan susu dri 16 weeks lgi. Kalau picit puting mesti ad kluar sket2.. saya perasan dlu pun warna jernih. pstu dlm sminggu 2 try picit lgi dia nampak wrna kuning2 plk.. kolostrum la tu kot

12mo ago

ada tpi awk tak perasan la tu🤭