baby sonsang

Salam semua. Siapa ada pengalaman baby tiba2 songsang bila dah masuk 37w?. Saya risau lagipun ni baru first baby..ada siapa2 tau tak mcm mana nk bagi baby turun balik mcm normal..sbb sblm ni baby dah normal kedudukan kepala di bawah..tp masa check up tadi doc ckp baby dah songsang. Help me please mommy yg tau. #37w4d

6 Balas

Saya dulu pun dah nak sampai due baru dok tau baby songsang..sbb sblm tu scan ok je..kat kk kan scan jarang2..tp masa dok tau tu..terus rujuk saya ke hospital ada pakar la..terus je ambik tarikh utk czer..memang x de nak pusing2 kan baby..saya dah ikhtiar..tp baby still songsang..last2 czer jgk..now pregy lg..30 weeks..dok baru lps scan & kata baby songsang jgk..tp masih terlalu awal..kemungkinan utk baby berpusing masih ada..sampai 36 weeks..harap2 baby pusing la..x nak rasanya kena czer utk kali ke 2..tp baby memang aktif sgt..asyik bergolek2 dlm perut ni..masih mencari2 laluannya kot hu..hu..

6mo ago

hai sis, bole tahu x brp lama dr bgi trikh czer? baby lahir brp week yerv