Tolong share pengalaman.

Salam semua. Sekarang saya dah masuk 34weeks, normal ke kadang2 tu rasa macam nak membuang tapi sebenarnya tak pun, kadang2 saya rasa mual sangat tapi kejap je tak lama. Dekat bahagian bawah rasa sakit sangat bila nak bangun dari duduk. Apa tanda2 baby dah masuk laluan ye? Sy ada tanya doktor, dia kata boleh rasa saja sebab dari scan tak nampak. Cuma dia ada bagitau yg kepala baby memang dah kebawah. Terima kasih pada yg sudi jawab. 🤗#ingintahu #anakpertama

1 Balas

Normal kalau ada minor alahan mual semua and perut mcm memulas tapi x de apa2 yg keluar biasanya angin and hormon badan. Bahagian bawah sakit time bangun duduk adalah perkara biasa sbb rahim and baby semakin membesar. Tanda-tanda baby masuk laluan biasanya boleh nampak bila perut ibu dah turun sikit and rasa berat je kat bawah. Bila perut dah turun, so ibu pun boleh bernafas mcm biasa dah x de sesak nafas lagi😄. Ibu akan semakin kerap kencing and keputihan mula keluar sikit demi sedikit. Semua ni adalah tanda-tanda and of course kalau mucus plug dah turun maksudnya anytime nak bersalin dah.

2y ago

Tq for your response 🌷 Semua tanda tu dah ada dekat saya. Risau pulak sebab baru 34w, saya kena bersalin on 38w sebab diabetes.