Basuh baju baby di dobi

salam semua. saya skrg duduk di rumah mak mertua. saya nak basuh baju baby saya tapi dekat ampaian semua masih lagi penuh dengan baju dah berhari dan sebab skrg gengah musim hujan, jadi baju semua masih lagi lembab, pastu dalam mesin basuh baju pun masih lagi ada baju yang tengah rendam. boleh ke saya basuh baju baby saya di dobi? saya bekerja 24/7 shift. mmg takda masa saya nak handwash 😭 #NEEDYOURADVICE

2 Balas

Bolehhh. Lagi mudah dan jimat masa. Saya sendiri tak pernah basuh baju by hand wash. Apa2 masuk washing machine terus. Cadangan saya sama macam mommy yang dah komen. Letak dalam laundry bag.

Boleh sahaja. Why x boleh? Kalau nk cuci tu, masuk baju baby dlm laundry net x de lah baju baby tertarik @ terkoyak ke apa ke.