cramps perut

Salam, semua saya nk tanya kenapa ya pagi tadi saya rase cramp sangat2... sakit sngt2..bru nk msuk week 8.. ada sapa2 tahu ke biasa ja bende ni🥺🥺🥺..risau saya dibuatnya #sungguhnaktahu #babyfirst

6 Balas

Pengalaman saya, kalau saya kena begitu semasa kehamilan sbb sy banyak buat kerja/ jalan. So lepas tu cepat2 saya bedrest. Sbb saya consult doktor sejak usia kehamilan 4 minggu, doktor dah pesan banyakkan bedrest, jangan buat kerja /angkat berat dan elakkan stress. Jadi saya jaga semua tu sejak awal kehamilan.

2y ago

owhh... okay2 baik..trima ksih ya

saya pon cramp..dr 4 weeks..skng dh 7weeks..still on off skt..smlm jmp doc utk scan...allhamdullillah bby ok..doc bg ubt kuatkn rahim..sbb sblm ni pnh keguguran

2y ago

2bln je..allhamdullilah sy preg smla

Saya pun ada rasa cramp perut. Takut nak buat kerja. Tapi saya tak cek lagi. Biasa kalau dah masuk 3w dah boleh cek ke upt , nampak tak bacaan ?

2y ago

Ooo mcm tu, insyaAllah sy doakan mudah2an ada rezeki awk lepas ni 🤲🏻🥰 sy pun baru preggy lagi selepas 10thn. Anak sulong sy meninggal sbb lahir premature. Anak kedua sy berumur 10thn skrg 🤍

Puan rasa cramp tu ada spotting / bleeding tak? Klu puan rasa risau, boleh terus ke KK atau hospital berdekatan

Mcm skg sis.. Msh cramp tak... Saya tgh alami mcm sis sbelah kanan.. Denyut2 rasa

2y ago

ehh.. sama la.. sya pon begitu.. kdang ada kdang takda.. tapi sllu timbul sebelah kiri, risau nak test UPT takut negative..

Sy mase ank first dulu cramp perut smpai 12 weeks.. Jgn bleeding je