Makanan Buah untuk bayi

Salam semua, saya nk tanya.. boleh ke kita bagi bayi berusia 6 bulan ke atas rasa buah nangka? Mak saya cakap bayi boleh kembung.. betul ke?? dan apa risiko nya kalau bagi ya?

3 Balas

baby 6 bln lg baik dikenal kn dgn bubur dari pure buah.. 6 bln cukup sesudu dua je.. xyh bnyk2..

5y ago

oo ok puan baik.. terima kasih ya

kita yg besar pn kalau mkn nangka akan perut x selesa sikit apetah lagi baby.. 🤗

5y ago

takpe la.. nnti kalau kembung sapu minyak then urut kn bby..

Yup angin.. klu blh elakkn buah2 sayur2 yg berangin.. takot baby X tahan..