Bayi 7 Hari - Selesema

Salam semua. Saya nk minta petua atau sesiapa yang ada pengalaman, saya baru saja melahirkan baby girl 20/6/2022... Hari ni baby saya masuk hari ke 6.. Mula semalam dia ada selesema (flu).. Ada petua tak camne nk hilangkan selesema baby saya, sbb dia masih baru usia 7 hari kan... Smlm juga dia ada bersin, keluar hingus sikit, pastu ada tahi hidung jenis cair melekit mcm tu.. Saya dah clearkan, bila saya dongak kan baby sy tgk kosong aje lubang hidung nya tu... Mcm mana sy nk buang hingus dia ya... Nafas dia pon berbunyi sikit bila tido... #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp #ingintahu

5 Balas

Normal.Biasa bawa hospital tak ada Ubat.Doktor bg gas.Cairkan kahak.Zaman Saya dulu.Bapa saya sedut je.Zaman sekarang sikit2 hospital sikit2 Klinik.Tak berani.Semoga dipermudahkan urusan sis dan baby

wassalam.. klu mcm Sy guna eye drop nama ubat tu. dokter Sy bg utk ltakkn dlm lubang hidung baby. sbb nafas berbunyi. blh berjumpa dokter untuk kepastian.

Sila jumpa doc sbb bahaya utk penafasan dia kecil lagi..

ada yang cadang mandi dengan air lemon suam..

tny doktor