Anak cucuk utk 3 bulan

Salam semua. Saya nak tanya, esok anak saya nak kena cucuk utk 3 bulan. Masa cucuk 2 bulan haritu dia meragam, deman lepas kena cucuk tu. saya nk mintak apa2 tips or persediaan kalau anak demam kalau lepas cucuk esok. Apa perlu saya buat ya? #SeriusTanya #ingintahu #Sharing_dong_Bund #sharingiscaring

6 Balas

Habis appointment terus balik rumah. Set environment baby bagi selesa. Kalau saya, letak anak dalam bilik. Tutup langsir, on night lamp, on aircond. Buat mandian lemon. Kalau doktor bagi paracetamol, makan ikut time. Waktu ni anak saya pakai pampers je. Saya standby sekali Kool Fever.

1w ago

Moderate sis. Tak panas, tak sejuk. Sebab baby tak pandai nak regulate body temperature lagi. So kena pakaikan pakaian yang bersesuaian dengan suhu dan cuaca semasa.

Ank sy tiap kali cucuk mmg akn demam sampai muntah..kerap basahkan kan badan ank kalau bdn dia pns.kejap2 sy lap2 dgn towel basah n sentiasa ada di sisi dia utk pantau keadaan dia.biasa sehari dua je demam sbb terkejut kne cucuk kot😅

2w ago

Ha ah betul. Jgn letak apa2 dkat kawasan tu

lepas blk dari cucuk terus mandikan bb..n sy kerapkan menyusu.alhamdulillah vaksin 2 bln sampai nk setaun bb x pernah meragam n demam lepas mane2 vaksin

2w ago

Okay cik esok balik dari cucuk vaksin sya akan terus mandikan baby. Trima kasih cik sudi share

kalau nk cpt baby cure dri demam bnykan bgi bby susu ... susu bdn lagi bagus bnyk bgi susu cpt dmam surut atau ltk kain basah kat ketiak dahi baby

2w ago

Baik sis. Trima kasih tau. Japgi balik nak kena prepare mental fizikal siap2. Doakan anak saya tak demam ya sis lepas cucuk

Lps blik dri kk tu bukak baju bby mndikan dia dgn epsom salt boleh bli kt farmasi lpstuh pkaikn bby bju nipis2 jee . Inshallah tk dmm

2w ago

Bancuh jee dlm besen mandi bby terus sis lepastuh buat air tu suam2 sikit

biasanya drg bagi ubat demam lps kena inject jd mommy blh pantau anak dan pastikan tempat selesa utk baby

1w ago

awak minta, free je