Due 5/10 braxton hicks non stop

Hi salam semua. Saya edd 5/10 tp kena serah diri 2/10 utk induce sebab low hb. Saya dah start braxton hicks dalam 3 minggu lepas lagi. Baring mengiring kiri kanan semua sakit. Sakit dkt hujung tulang punggung lg. bila install app contraction timer tu takde pula dia trigger utk ke hosp. Sy takut sy tak tahu beza false contraction and true labor sbb yg sekarang ni pun sakit. Mcm mana nak tau betul2 sakit contraction ya? First time mom here

1 Balas

kadang² tanda bersalin tak sama sis. pengalaman sy nak bersalin,mungkin ada juga ibu² yg sama sign labor mcm sy. sakit perut ke pinggang berulang-ulang,makin kerap makin tambah sakit,sakit perut mcm nak berak,tp bila ke tandas tak berak pun,badan menggigil,perut kerap mengeras lama,masa tu sy cepat² ke hosp. sampai hosp memang bukaan dah ada,dan sy bersalin hari yg sama. ketuban pecah dan dipecahkan di hosp.