Buah Naga

Salam semua. Saya dah pregnant nak masuk 12w. Waktu pergi KK utk buat buku masa 10w haritu, nurse tanya ada apa-apa side effect tak makan Obimin yg KK bagi. Saya bagitahu lah yg saya sembelit lepas makan & nurse suggest utk minum air kosong banyak dan makan makanan berserat tinggi. Nurse suggest jugak ambil buah naga. So saya pun beli buah naga & makan. Baru beberapa jam makan, perut saya memulas & cirit birit. Najis waktu tu pun bertukar warna merah mcm darah. Saya risau waktu tu. Yg saya tahu kalau makan buah naga mmg bila kita buang air najis akan bertukar warna merah. Tapi yang sakit perut tu normal ke? Mommies ada yang pernah jadi mcm ni ke ? #1stpregnancyafter1yearwaiting

1 Balas

Wsalam..mybr sbb nk cuci perut kot sis.sbb sis sembelit kn.jgn mkn hari2..klaw sembeliy je mkn.mmng kne bnykkn air msak sis

4y ago

Tq sis. ☺️