Tips cari childcare center

Salam semua. Saya bekerja office hour dan plan hantar anak ke taska atau childcare center lepas habis pantang. Dalam usia baby 4 months macam tu. Bole share tak tips untuk cari taska atau childcare center? Saya duduk seksyen 7 shah alam. Bekerja di seksyen 23 shah alam. Kalau ada suggestion nearby area sangat lah saya hargai 🤲🏻💗 mohon bantu saya moms2 #1sttimemom #firstmom #ingintahu #bantusharing

3 Balas

Sy xduduk area sana tp sy boleh bg tip unfuk childcare centre. 1. Mommy kena tanya jumlah pengasuh yg ada n berapa budak dia jaga. 2. Tanya ada kap atau pendidikan awal kanak2 ( pengalaman or umur pengasuh ) 3. Baby dan budak 1 tahun asing atau disekalikan,taska yg bagus akan asingkan budak ikut umur bukan campur, mcm anak sy skrg ruang semua lain2. 4. Tgok setiap bilik, toilet, pantry or kawasan buat susu, tanya macamana panaskan susu + aktiviti apa disediakan untuk anak. 5. Pastikan ada cctv n bdaftar dgn jkm. Now sy hantar area seri kembangan, mmg agak mahal tp puas hati dgn jagaan n aktiviti..mommy boleh try tanya n tengok betul2.

paling utama berdaftar dgn jkm. utk jarak, sy akan pilih yg dekat dgn rumah. penjaga, sy nk yg penjaga:anak paling kecik, kalau 1:1 alhamdulillah, max 1:3 aktiviti harian pun pantau. kalau blh yg update video. setiap aktiviti pn xpe