Jantung berdebar

salam semua. normal ke sekarg dh masuk 22week jantung akn tetiba berdebar2 kuat smpai rasa semput nk nafas. dia dtg tiba2 je dlm 5-7 minit . leps tu hilang . sy xminum kafein pun

6 Balas

better check.. nnti pegi kk inform doktor. kalau kerap kali jd dia suruh bt ECG utk cek jantung tu. then kalau ade abnormal dia suruh u bt ECHO. tercungap2 cth bt keje byk atau naik tangga n so on tu takpe. tp kalau tgh rest pn bedebar kot bende yg kita taknak je kan. check tau

12mo ago

sama la awak . tengah baring takda wat keja pun dia rasa kan ..

Normal awak.. Jgn risau.. Saya pun kadang Ada rasa gitu.. Tapi alhamdulillah dia dtg singgah sekejap je.. Tp kalau berlarutan kena tany yg pakar ..dr or nurse..

ada history anxiety ke? atau low hb? sy dua² ada. mmg kerap juga rasa berdebar, tp sy buat deep breathing je.. klau x selesa, pegi jmpa doc cepat² k ..

12mo ago

ohh, ya betul. hb rendah pun boleh buat palpitations. sbb body kerja keras ntk pump darah ntuk baby. skrg hb da ok ke? ambil vitamin iron x?

sekala sekala ok. jika berlarutan inform doc utk check up ye

Sama 22W. Saya pun kadang-kadang rasa macam tu.

kerap rasa macam ni , tadi pon rasa😥

12mo ago

ke sebab hb low awak .. saya awal p buka buka hb 12 sekarang 24 weeks hb dah 10.7