Hb rendah 🥹

Salam semua . Nak tanya iberet atau ganilia mana lagi okayy ? hb sy rendah 9.1 .Dah mcm mcm mkn tk okay 🥹 Dan kalau sy tukar kepada iberet / ganilia ubt kk yg 4 beradik tu sy kena stop ke boleh campur . #5month #anakfirst

5 Balas

sy dulu mula² selalu pening². jd sy makan iberet instead of folic acid sahaja. bila dh buka buku pink, misi bg zincofer .. disebabkan masih ada baki iberet, bila zincofer sy habis je sy akan makan iberet untuk 1-2 hari sbb stock yg misi bagi dah habis (p/s : zincifer sy kna mkn 2 bji sehari & kdg tak cukup untuk sebulan) Hb okay 12 keatas. tp apa² pun consult dr. dulu ya ..

1y ago

sama² 💕😘