Hb rendah 🥹

Salam semua . Nak tanya iberet atau ganilia mana lagi okayy ? hb sy rendah 9.1 .Dah mcm mcm mkn tk okay 🥹 Dan kalau sy tukar kepada iberet / ganilia ubt kk yg 4 beradik tu sy kena stop ke boleh campur . #5month #anakfirst

5 Balas

sy dulu mula² selalu pening². jd sy makan iberet instead of folic acid sahaja. bila dh buka buku pink, misi bg zincofer .. disebabkan masih ada baki iberet, bila zincofer sy habis je sy akan makan iberet untuk 1-2 hari sbb stock yg misi bagi dah habis (p/s : zincifer sy kna mkn 2 bji sehari & kdg tak cukup untuk sebulan) Hb okay 12 keatas. tp apa² pun consult dr. dulu ya ..

1y ago

sama² 💕😘

Better consult dgn doc klau nk mkn ubt pape.. 😉 Sy mkn zincofer jer, alhamdulillah hb 12.5 keats.. Ad jer kdg2 lupa mkn ubt😂byk mkn buah jambu batu.. Tu jer sy mkn..

saya hb 2 mggu lps 11.3 , alhamdulillah semalam cek dah 13.2 . saya xmkn ubat pun , cuma makan sayur kangkung , ulam , buah naga , telur full rebus atau full goreng .

sy haritu pon cek hb dri 12.5 trn ke 11.1 naik risau jgk nie

consult doctor dulu sblm mkn ape2. jgn sebarangan.