Baby 2bulan ada double chin

Salam semua.. nak tanya.. bila agaknya leher baby yg mcm double chin tu hilang ya.. yg mcm leher berlipat.. area yg berlipat tu senang sangat naik ruam merah² sebab kena muntah ngan susu badan... Susu mengalir pg area tu then memerap la susu tu dlm lipatan leher dia lastly ruam² timbul.. nak lap pun susah sbb bila guna tisu kan mesti tisu ada yg trsekat kat situ . Kesian tngk kulit dia area tu bnyk sngtt mengelupas sampai nmpk mcm nk berdarah pun ada.#pleasehelp #ingintahu #seriusnanya #firstbaby #bantusharing #firstmom

7 Balas

sis lap belipat atau leher anak jgn pakai tissue kering. kasar. Cian kulit bby lembut . saya selalu buat guna aqueous cream atau pun minyak telon pun boleh. bru sng hilang, anak pun xrasa sakit. 😊