Berak sembelit

Salam semua. Nak tanya baby saya umur 2 bulan lebih. Tadi masa nak tukar pampers saya tengok najis baby saya jadi macam ni. Baby saya full FM tapi sebelum ni najis dia ok, warna kuning tekstur tak cair tak berketul. Baby kentut kerap dan ok ja. Ni first time jadi macam ni 😭. Tolong bantu saya, ada sesiapa yang pernah jadi macam ni tak? Apa langkah yang saya kena buat untuk baby berak macam normal balik?#firsttimemom #firstbaby #ingintahu

Berak sembelit
2 Balas

anak sye penah jd mcm nie.. mnum susu lactogen (skali je jd mcm nie).. pas tu ktorg tukar susu s26.. lps tu bjet lari, ktorg tukar blek lactogen.. ok plak mcm bese.. xde plak sembelit mcm awal2 dlu..

1y ago

Terima kasih reply. InshaAllah saya pantau dulu nanti kalau dia tak berak juga terpaksa tukar susu laa nampaknya

sembelit ni..mungkin susu xsesuai or bancuhan terlalu pekat..

1y ago

Yakaa..baik2 saya cuba usahakan tukar cara bancuhan dulu, pantau kalau tak ok juga saya tukar jaa susu terus. Terima kasih reply