26 MINGGU BABY KURANG AKTIF

Salam semua. Nak mintak pendapatan & pandangan ibu2 kat sini. Memandangkan ini kandungan pertama,buatkan sy agak risau tentang kandungan saya. Saya mengandung 26 minggu, sebelum2 ni baby aktif je tendang n gerak dalam kandungan. Tapi sejak beberapa hari ni agak kurang aktif, walaupun dah bercakap dengan baby, usap perut, ada gerakan tapi tak kerap. Tak seaktif sebelum2 ni. Adakah normal bagi kandungan baru masuk usia 26 minggu ? #bantusharing #ingintahu

6 Balas

sya lalui kes yg sma dgn sis.. msa tu 28mggu. ttba baby kurang aktif dr slalu. dan2 hari yg sma check up ngn kk.. bgtau doc, dia kata bnda biasa, xdape... tp biasa la naluri ibu tu dah ada. so ptg tu sya p scan kt luar.. check2 umbilical cord dia kt leher..sbb tu baby pn tkut nk gerak n aktif sgt.. check scan utk kepastian..