Pad biase VS pad khas mase berpantang

Salam semua mummy2 .. nk tanye .. lpas bsalin nty boleh ke kalau kite pakai pad biase mase period tu .. atw mmg kne pkai mternity pad ya .. darah nifas tu bnyak sngat ke klua atau mcm kite period tu ??

14 Balas

sy pakai pad biasa je..darah byk pun kerap tukar..mnum air byk jd nk terkencing..so tiap kali kencing sy tukar pad..x sempat penuh pad pun..tdo malam pun x bocor..kdg2 pakai pantiliner je time darah sikit2..darah nifas ni agak mencabar sket bg sy sbb darah kua on off..

saya pakai biasa jaa... macam sekarang dah ada jenis panties, kotex tuu... selesa... boleh try... tapi agak pricy... boleh pakai awal2 lepas bersalin sebab darah banyak kan...

pad biasa tapi yg overnight punya..sbb bahagian punggung dia lebar sikit..selesa..yg pempers madame tu dia Tebal giler,xselesa..n kapas nya bergumpal ..susah nk cuci bersih..

Pakai pad biasa overnight la better. Saya pakai madame pureen tu rasa tak selesa yang amat. Bocor sana sini. Kapas bergumpal. Pastu dia macam menekan bahagian jahitan. Perit....

4y ago

Bagi saya, tak.. sebab kapas tu bergumpal dan serap air. Dah perah pn still tebal dan susah nk hilang darahnya

ikut keselesaan awak... mcm 1/2/3 hari lpas bersalin mmg pkai pad pntang... lpas tu tngok darah dh kurang sikit bru tukar pad biasa... tpi saiz lebar kblkng..

bgi saya pakai pad biasa pun ok...darah nifas byk juga dan penghujung akan habis sikit2 mcm period ...kalu byk kena pakai yg nite pad or kerap tukar...

Saya standby je pad maternity madame tu satu pack tu tp akak sy ckp cukup je satu pack tu pakai mula2 darah bnyk pastu dh boleh pakai pad biasa.

awal2 selesa pakai pad maternity sbb lembut dan tebal nak duduk selesa xmenekan tmpat jahit, dah hujung kdg2 pakai pad biasa kdg2 pantiliner..

4y ago

madame maternity pad selesa..

Beli yang biasa pun dah okay , tapi sayaa sarankan awak beli pad khas tuh beli tigaa . Untuk lepas bersalin , sakit nak tunduk

Awal2 besalin saya standby jgk maternity pads jenama autumnz,beli sebungkus je pastu pakai pads biasa la..