Pergerakkan baby

Salam semua mummies. Kandungan saya dah nak masuk 35 minggu tapi saya rasa baby dah kurang active walaupun cukup 10 kali pergerakkan setiap hari. Adakah sebab baby dah makin besar jadi kick pun dah tak kuat? Sebab baru seminggu lepas saya ke PAC atas sebab baby kurang gerak, lepas monitor CTG selama 4 hari berturut, doctor cakap result saya normal dan mungkin saya tak cukup rehat. Tapi saya memang boleh rasa baby tak active macam sebelum ni. #firstmom

3 Balas

ya...ruang dh penuh, limited space utk bby bgerak. usually dh akhir2 trimester ni mmg perlu fokus betul2 dgn gerakan bby.