maltofer syrup

Salam semua mommy2.. saya nak tanya, ada tak mommy2 yang ambil maltofer syrup? Sbb maltofer tablet tiada stok skrg.. sama je ke dua jenis tu?

1 Balas

Waalaikumussalam,boleh.ingredient sama.cuma dosing atau sukatan tu kena refer semula kpd doc atau pharmacist..especially utk pregnant mother

5y ago

Okay2.. tapi kat botol maltofer syrup tu ada tulis alcohol.. ada effect pada baby ke alcohol tu? Sbb tablet xda alcohol.. tu yg confius dan risau tu..