Bayi Tumbuh Gigi Sakit

Salam semua, macam mana nk kurangkan rasa sakit anak nak tumbuh gigi, anak saya 6 bulan lebih, gigi bawah dh tumbuh 2 batang, sekarang gigi atas nak tumbuh 4 sekali gus. Sakit gamaknya, menangis menjerit sampai tersedu2, sampai kembung perut pun ada. Ada tak tips2 legakan sakit tumbuh gigi?

2 Balas

Mane ade bby nk tumbuh gigi sakit. Mmg tumbuh 2 bwh dlu n atas tumbuh 4. Bg ais krim lg la merepek. Igt budak tadika cabut gigi ke nk bg eskerim? Budak br nk belaja makan bubur nk d bg eskerim.🤦‍♂️ belikan soft toy yg mmg utk baby gigit tu. Die gatal gusi nk tumbuh gigi n bg gigit toy tu.

2y ago

huhuhuhu adui la

buat aiskrim untuk dia, bagi dia makan untuk legakan bengkak gusi