Tompok coklat

Salam semua. Maaf ya kalau gambar sedikit tidak menyenangkan. Adakah keluar tompok coklat macam ni pada pregnant 10 weeks adalah normal? Risau juga tengok. Adakah benda ini akan berlaku banyak kali ya?

Tompok coklat
2 Balas

Sy di awal pregnant, penah ada spotting. Dan darah jugak. tp tak bnyak sgt la. doct ckp sbb Rahim membesar. sesetengah org akan keluar spotting. doct advise bedrest. btw, nanti sis pegi klinik utk check. lebih baik sbb nanti dia scan dapat tengok keadaan baby Dan doct Pon akan explain lebih details. lain org lain sbb nya. tak semua org sama. semoga dipermudahkan urusan sis ♥️

12mo ago

Sy hari tu lebih kurang dlm 4hari. penah jugak darah merah meleleh dekat kaki. sedih betul masa tu. cepat cepat pegi check. alhamdulillah, baby membesar dgn sihat. sis pegi buat checkup klinik. nnt doct bg ubat kuat Rahim. sis jgn buat keje berat ya. bnyk kn berehat. better to bedrest je diawal kandungan kalau ada darah. jalan slow slow jgn laju laju.

Seeloknya, sis refer pd dr terus ye. Supaya dr dpt tahu punca spotting itu sndiri. 🥰

1y ago

terima kasih sis. sudah pergi scan. alhamdulillah. sihat jantung baby