Petua HB low...

Salam semua ibu2..ada petua nak naikkan HB tak..saya Kali 3 tukar ubt.mana tau Kot ibu2 kat sini ada petua utk naikkan HB.. terima kasih semua.

4 Balas

Masa pregnant hb sy selalu jugak tiba2 low. Jadi sy amalkan minum air barli, mkn banyak sayur hijau especially yg tinggi iron contohnya bayam, kurangkan air atau makanan bercaffeine, cukupkan rehat especially mlm. Ubat sy prefer maltofer. Sy tak boleh mkn zincofer. Masa check up doc sy dulu pun pernah ckp penyerapan maltofer sebenarnya lagi bagus berbanding ubat iron yg lain.

6mo ago

skrg doktor dah tukar ubt maltofer..tunggu minggu depan tgok keputusan mcm mn.

Saya makan maltofer, dgn pati delima gulsan setiap malam 2sudu kalau rajin bancuh tp kembung perut pulak minum ayaq banyak2 jd cara malas saya makan 2sudu minum air sejuk 😂👍🏼

Try minum air susu strawberry jenama HL. Sbb saya dlu pn rendah hb tp bila minum mendadak naik 12 tp kena bykkn air kosong jgk tkt gdm

saya hb low 9.5 saja , start amalkan pati delima gulsan terus naik cantik to

6mo ago

Betul saya pon makan pati delima gulsan hb ok