Keperluan baby semasa di hospital..

Salam semua ibu2 yang ada pengalaman bersalin hospital Serdang..Saya nak tanya keperluan baby semasa hospital..perlu ke Kita Bawa baju baby semasa berada dihospital atau baby akan pakai baju hospital sahaja dan Kita Bawa baju utk pakai waktu balik ke rumah sahaja.. Terima kasih.

3 Balas

tak sure hospital serdang, tapi adik/akak saya bersalin baru ni HTA & selayang. semua babies kena pakai baju sendiri and momy handle sendiri takde nurse mandikan baby. cuma kain bedung guna hospital punya.

bby pkai baju sendiri kecuali bby naik wad nicu/scn, klu naik wad ni bby pkai baju hsptl. prepare dlm 3 psg baju lengan pendek butang depan dan seluar.

2mo ago

ok, terima kasih..sebab masa saya bersalin Anak Tahun 2020 kena pakai baju hospital utk baby tapi skrg dah 4 Tahun berlalu..