Minta semangat Dan keuatan

Salam semua ibu2, Sy nak tumpang luah perasaan. Ma Sy mmg dah mmg tak ambil tahu sgt sebab dah berkahwin kan, sebelum ni xla rapat sgt. Sejak akhir-akhir ni suami selalu ckp perkara-perkara yang buat emosi Sy down. Contoh Sy tengah menahan sakit Gigi, lepas bersalin baru nak settle Gigi ni. Tapi suami akan ckp sakit sebab dosa byk sgt. Sy tahu sakit tu penghapus dosa,tapi perlu ke nak buat saya rasa mcmtu. Sy dah 37 weeks 4 hari harini. Memang nak jalan je sebab nk cepat bersalin, tapi bila Sy berehat sikit je ada yg tak kena. Sy kena serah diri 30hb ni czer. Kalau boleh pun nak masuk hospital awal, xlarat dh nk tahan emosi mcm ni. Ibu2 boleh bg semangat sikit,Sy nak luah pun tak tahu dengan siapa, utk pengetahuan Sy duduk dgn FIL+MIL. Jadi fhm sndri la byk kena beralah,kdg2 luah dkt suami kita dikatakan toxic, kita yg bawa busuk dlm kluarga ni. Allahu, Sy betul2 tak SBR nk msuk hospital sebb Sy nak berehat tak nak ingt semua ni.

12 Balas

i really know how you felt. my husband pun ckp bgtu 😌 bila sy sakit, husbnd cuma ckp 'perasaan kau sja tu', biarpun sy bgtau yg mcm ad dgr² suara halus, but its useless, because dia cuma ckp 'mainan perasaan sja'. i cant do anything, sbb tinggal dgn mntua. so snyap sjalh and yg lagi sakit dri tu, dia bole layan prmpuan lain 😌 its really hurt, but at the same time, sy brsyukur sbb tuhan tunjukkn siapa sbnrny husbnd sy.