Suntikan perancang keluarga

Salam semua ibu² saya ada sedikit pertanyaan. Haid sy dah 18hari tidak berhenti selepas mengambil suntikan perancang. Tapi darah sedikit saja . Bolehkah saya teruskan solat seperti biasa? Semoga dpt berkongsi ilmu. #bantujawab #ingintahu

2 Balas

Saya ambik depo mmg period Lama tapi sikit2 then cucuk utk strusnya saya inform Kk then dorg bgi ubat “ stop pendarahan “ so dh ok lpas mkn ubat tu .. mkn pon sebiji je dh ok

3w ago

Puan masih teruskan suntikan perancang lepas bgtau kk period tak henti??

Lebih dri 15 hari dh jdi darah istihadah.. Boleh solat..tp kena p klinik utk ambil pil stop darah utk mengelak anemia