Ini bahaya ke tak? Spotting ke apa ni? Helpp sy risau

Salam semua. Hrp boleh bantu. Sy pregy 6 weeks ..Sy ahad 19/5 bleeding sikit. Pergi scan kt swasta trus doc sah kan ade kantung, baby kecikkk lg dan bukan etopic. Siap msuk mlut itik n scan tvs lah. Alhamdullilah balik rumah dgn mc 2 hari n dpt ubat rahim duphaston. Selasa 21/5 masa sy kencing sy perasan ni keluar. Dekat seluar ade spotting2 coklat. Ini apa ni? Bahaya ke? Sy takut. Btw ini fes time pregy dan sy xbuat kje berat. Tolong sy. Sy risau ni.. #firstmom #ingintahu

Ini bahaya ke tak? Spotting ke apa ni? Helpp sy risau
4 Balas

jgn panik ya..bnyakkn doa.. sy pun ada bleeding dr 4weeks smpai 7 weeks..setiap kali scan ada perkembangan dari şefi kantung uri n nmpak janin walaupun kecik.. mkn je ubat kuat rahim n bed rest..sama mcm sy.. selagi x trun darah bnyak mcm period+sakit perut yg amat sgt n keluar cm kulit ayam..In Sha Allah baby masih selamat.. doktor yg bgtahu mcm tu.. kawan2 sy am leering penuh stu pad smpai 13 weeks ada..smpai 30 weeks ada..tapi Alhamdulillah baby survive smpai kahır moga yg baik2 utk sis n semua ibu2 yg tgh pregnant

3w ago

Saya pon dh seminggu ada spotting mcm dlm gmbr ni, setiap hari rse risau. Ble bce comment sis ni, rse positive cket 😊

boleh terus ke klinik untuk scan...refer doc, tunjuk kpd doc gambar ini

Awak banyak kan rehat ya, terus kan makan folic acid jgn overthink ya

jgn panic..awak bedrest dlu..jgn byk bgerak. esk p klinik check