UPT TEST LEPAS KEGUGURAN

Salam semua, hai. Saya nak tanya, saya keguguran tanpa dnc 9/9/2023. saya tak terfikir nak check upt selepasi tu. Saya period balik bertarikh 17/10/2023. Tapi harini 15/11/2023 saya check upt naik double line. Soalannya, adalah saya +ve pregnant atau disebabkan keguguran yg lepas upt sy jadi +ve?? Tolong sesiapa jawab boleh? #bantusharing

8 Balas

Saya lepas keguguran, amek masa 1 bulan upt nak jadi negative. Saya pon takde dnc sbb doktor scan kata dah complete miscarriage. Masa 3 minggu lepas gugur tu masih positive terang saya jadi risau takut masih ada sisa tertinggal. Doktor scan and double check balik katanya maybe hcg saya yg lambat hilang. Kalau mcm sis dah 2 bulan and dah period kan. Better check dgn doktor sis maybe pelekatan baru. Kena rujuk dgn doktor if betul pelekatan baru sbb sis baru lepas gugur kan. Ikutkan kena jarak 3 bulan tak silap doktor ckp if nak rancang kehamilan balik. Semoga dipermudahkan urusan sis 🤍

lama sangat dah keguguran tu. patutnya dah turun. yang double line baru ni sis pregnant baru ni. tahniah sis.

6mo ago

Haah dah turun 9/9 tu, tapi sy memg tak check upt dah lepas tu, ni check tibe2 +ve. Harapnya semua baik baik lah

sy rasa awak pregnant. cuba double confirmkan dgn digital cb

6mo ago

dah cuba check ke sis? nnt update la😊

klu da period blek mksdnye cycle bru.. sye rse sis preggy..

6mo ago

haah cycle baru, takut nak berharap, takut sebab pernah gugur dia amik masa utk jadi -ve. Thankyouu jawab..

lepas gugur, bdn ambil masa 7hari utk upt -ve.

Boleh buat scan di klinik utk kepastian

pregnant balik la tu

dah 2bulan gap tu