Baby jarang buang air besar

Salam semua, boleh saya tahu kalau baby 3bulan dan fully bf, normal ke utk jarang-jarang buang air besar? Selang hari antara baby buang air besar selalunya seminggu lebih. #firstmom #ingintahu

2 Balas

kalau full bf sekurang-kurangnya 14 hari x berak...tapi awk kena urut selalu I love u tu dekat perut dia...kalau dia okay aktif n x kembung xde masalah...anak Sye pun full bf 2 hari sekali berak tapi berak dia banyak penuh 1 pampers sampai bocor

orang kata normal. tapi anak saya takat ni sehari kena 2-3x at least berak. haritu sehari tu sekali je berak, malam tu perut kembung kesian kat dia. as long as perut tak kembung, baby happy, normal rasanya.