Makanan Frozen

Salam semua, betul ke kita tak boleh bg mkanan frozen untuk anak, contoh mcm nugget frozen di beli drpd kedai, Anak sy baru masuk 10 bulan. Mohon pencerahan. #ingintahu #bantusharing

2 Balas

Betul. Processed food mengandungi garam, gula, MSG, pengawet which is tak elok untuk tumbesaran baby. Awak nak bagi nugget boleh, tapi yang buat sendiri. Mudah sahaja resipinya. Boleh follow FB happybabyfoodmalaysia.

seeloknya buat sendiri atau beli khas utk bayi. sbb yg ada di pasaraya tu dh campur garam semua.