Sekadar luahan

Salam semua. Anak sy harini dah 4 bulan 20 hari. Sejak hujung umur 3 bulan smpai la ke hari ini anak sy susah yg teramat sgt menyusu semasa celik. Anak hanya akan susu ketika mamai atau tidur. Sampai kan berat badan statik dari bulan lepas sbb kurang menyusu. Sy fully bf. Mungkin org kata bagi la botol. Sama juga, kne mamai baru nak. Biasala la baby klau tidur dgn perut lapar mesti mengamuk. Jadi dah dekat sebulan sy menghadap nangis mengamuk berperang semata mata nk menyusukan. Tapi alhamdulillah usaha sy membantu sbb nmpk berat badan naik byk. Cuma mental kena kuat menghadap nangis, penat jaga mlm nk sua susu kt mulut anak. Keluarga smua ingin membantu tapi percayalah sy dah buat smua tips2 yg ada & satu2 nya yg buat anak nk susu hanyalah ketika mamai. Doakan sy semoga sentiasa kuat utk anak. Doakan juga masuk 5 bulan hilang perangai menyusu ketika mamai & boleh susu bila2 masa. Aaminn. #firsttimemom #breasfeeding

2 Balas

awak mommy yg hebat💪. awak dh buat yg terbaik utk baby awak🌻. big hug sis🤗. awak boleh lakukan. trust yourself okay❤️

aminn.. jgn rsau sis baby mkin besar prangai brubah2.. nant da 6 bln, pndai mkn... mkin naik la berat dye tu..