Anak 11 bulan batuk & selsema

Salam semua.... Anak saya berusia 11 bulan batuk2 & selsema... Ada petua atau cara2 yang efektif untuk melegakan batuknya... Kesian time tidur batuk.. Tak dapat nak lena.. 😢😢😢#bantusharing #firstbaby

5 Balas

waalaikumsalam. boleh bagi ank mkn buah delima atau perah amek jus shj. buat sup singo pear , lebihkan bawang putih. bagi buah yg kaya vit c mcm buah oren, kiwi. stop kejap dairy food mcm cheese sebab dairy food ni create mucus.

3y ago

terima kasih sis... ok.. nti sya bagi 😊

luruhkan daun sirih dan sapu baby vicks. tampal kat dada baby depan dan belakang. biar ia jatuh sendiri. works for my baby

Guna minyak gosok AOW, sgt bgus utk bayi dan kanak2.. Atau tepuk2 belakang baby dgn lembut utk melegakan pernafasan bayi

sapu dada, blkg, tapak kaki dgn minyak herba asmak🥰

rujuk doc sis

3y ago

baby sy 3 bulan selsema teruk dan kahak. sy bawa pergi private. doktor bg ubat dan spray sterimar.