Bila bby pndai meniarap

Salam semua alhmdlh tggl 19/5/22 hari tu saya da melahirkan baby girl . Skrg dia da 3 bulan lebih , saya nak tanya mcm mana ya bagi anak pandai meniarap , baby sya bila ditiarapkan mcm dia angkat kepala dia rendah2 ja .. #firstbaby #seriusnanya

11 Balas

Laaa sis hahaa kita sama bulan , beza 2 hari je dgn sis bersalin. Saya bersalin haritu 17/5 haah anak kita dah 3 bulan lebih.. anak saya alhamdulillah kepala dah keras sbb rajin letak dia atas badan. Pastu sis rajinkan buat tummy time kat dia.. anak saya skrg dah pandai mengiring ke kanan tidur pon mcm tu nak pusing aje dlm buai pon sama risau tau. Nasib baik saya pantau. Org pegang pon kata badan anak dah keras kepala pon smaa. Boleh tu sis hope 4 bulan nnti okay dah tu🥰

2y ago

ikutkan due 17/6.. pastu da dpt tarikh czer 31/5, tp baby nak keluar cepat.. 😂 da la mase tu tgh byk dpt jemputan open house.. tetibe beranak.. 🤣

baby sya 4bulan lebih dh bole bergolek2 dr hujg tilam ke hujg tilam.. dia bole angkat kepala tegak semasa d dukung pd umur 3bulan.. skg masuk 5bulan nmpknya mcm nak belajar merangkak & sya sdg latih dia utk duduk pulak.. masa umur dua bulan sya dh start dukung dia menegak bkn posisi baring mcm nak menyusu tue.. sllu jg buat tummy time masa dia umur dua bulan..

Sayaa pulak 12/5/22 🤣 hahahaha anak syaa 2 bulan lebih dh mengiring sndri msuk 3 bulan dah smpaii pusingg meniarap sndri .. skrng pun dok meniarap lgi diaa tngh dok belajaq nk p kedepan haaa .. masuk 3bulan 10 hri diaa mulaa merap sat ii nagiss . Rupanyaa gigi dh tumbuhh belah bawah🤣🤣

Tummy time. Tiarap kan dia drp posisi tgh terlentang dalam 5 minit mcmtu lpstu golekkan drp sisi badan dia drp tgh tiarap kpd terlentang. Boleh buat 2-3 kali sehari ke mcmtu.

baby sy 3 bulan dah boleh meniarap back to belly tp belum belly to back, tp. 5 bulan dah boleh bergolek. so kena rajin tummy time lg and tgok kat ig mcm mna nk ajar golek tu

baby sy 5bulan bru blh meniarap,9bulan merangkak,11bulan dh blh berjalan...

awal lagi tu sis. tapi boleh try tummy time. jangan paksa anak ye..

kne rajin tiarapkn bby, nty lme² kuat la dye angkat kple tu..

baby saya mula meniarap start umur 5 bulan.

ajak buat tummy time