WFH sambil jaga baby

Salam semua, ada tak yang WFH dan jaga anak di rumah? Boleh kongsikan pengalaman? Is this doable? Please help me out im a first time mama :( #firstbaby #pleasehelp

2 Balas
undefined profile icon
Tulis jawapan

Hi awak, still wfh ke? If you dont mind, can you share your experience and how you handle it? Or did u settle for daycare? Saya pun wfh, and nak start kerja balik dah EO June ni tapi tak sampai hatinya nak hantar anak kat orang knowing that kita ada kat rumah kan huhu.

2y ago

Iye saya masih wfh & saya jaga anak saya sendiri di rumah, kalau saya perlu ke pejabat saya akan hire babysitter melalui apps kiddocare atau sitly, anak saya tak high demand so it’s manageable pagi tu mandi sarapan direct feed then dia tidur, then dia bangun dia akan main sendiri susu tidur sampai saya habis kerja. Harap membantu!