Vitamin C untuk anak umur 2 tahun

Salam Sejahtera semua. Vitamin C yang mana recommended untuk anak 2 tahun dan keatas? Harap ibu Dan bapa boleh share info and pengalaman tentang vitamin C.

1 Balas

Pemilihan vitamin tak kira la C ke multivitamin ke, kena minta advise dr dulu ya cara pengambilan. Kalau anak dh mmg dapat sumber dari makanan dh tak payah dh. And bukan makan hari2. Lagi satu, vitamin jenis gummies tu tak digalakkan sebab gula je lebih. Jadi biasakan yg chewable tablet atau yg boleh dissolve kt air tu. Scotts Emultions yang minum pun ok.

3w ago

I pakai blackmores / scott sis. Scott I bagi yg ori kalau anak ada selera lah 😝 kalau baik dari demam / flu selalunya dr bagi je ambil buat tambahan. Semoga anak cepat sihat ya