Tips Berpantang Keguguran

Salam sejahtera semua 💕 Saya mengalami keguguran pada trimester pertama ( kandungan bertahan 6 weeks sahaja ) Alhamdulillah telah selesai menjalani rawatan di hospital 3 hari lepas. Ni pengalaman pertama buat saya 😢 setelah 5 bulan berkahwin. Saya nak minta tips berpantang dari segi rutin harian, Apa yang tak boleh dibuat? Contoh, Tak boleh banyak bergerak ke? ( saye housewife ) Kemudian, tips dari segi pemakanan & minuman ketika berpantang. Apa yang tak boleh dimakan? Boleh minum susu tak? Air apa lagi ye boleh diminum? Atau hanya air kosong/suam sahaja? Setakat 3 hari ni, saya makan nasi + ikan panggang kunyit + sayur pun rebus je. 😅 Tak berani makan benda lain. Tapi badan rasa lesu sikit & ade angin, kembung sikit perut ni. Sapu minyak panas boleh ke? Mohon share tips nye 💕 Maaf banyak soalan. Terima kasih sudi luangkan masa membantu. Moga Tuhan memberi ganjaran atas kebaikan kalian ❤️ #firsttime #mohonbantu

1 Balas

pantang keguguran Sama dgn pantang bersalin. sebaiknya pantang elok2 agar mudah Hamil lagi Lepas ni. makan jamu. pakai stokin, Mandi herba.

2y ago

Terima Kasih untuk info nyer ❤️