bayi tak menyusu dengan baik

salam .saya nak tanya pasal penyusuan susu ibu.anak saya 2 bulan .beberapa ni dia macam susah nak bukak mulut dia masa nak menyusu.nak menyusu dia pun kena tunggu dia bukak mulut.dan bila menyusu je dia bukak mulut kecik je.lekapan tu jdi salah.saya risau dia x dpt susu yg cukup.dia macam xnak bukak mulut luas luas.first time jdi macam ni sebelum ni okay je.dan saya perasan dia macam kurang kencing .sehari brpe kali je tukar pampers dan pampers dia x penuh dalam satu hari.saya risau dia dehidrasi je.bantu sayaa

3 Balas

Masalah sama sy alami.. mulut buka kecik lps tu senang terlepas..latching tak kuat..nk kata tongue tie doktor check dah..4 bln dh sekarang..mmg berat tak naik bnyk..

Pam & bagi botol. Sy buat cara ni untuk nilai brapa byk dia minum. Alhamdulillah berat naik byk

cuba puan cek bwh lidah bby...ada tonge tie x?