Newborn sembelit

Salam Hi Saya nak tanya macam mana ye nak hilangkan sembelit baby? Anak saya sekarang umur 53hari, minum susu ebm dan FM S26 SMA#pleasehelp #firstmom

2 Balas

susu ibu mudah dihadam & diserap. susu fm ni kadang2 kesan tak sesuai tu tak nampak selepas baby minum. mcm sy mula2 baby minum susu s26 okay. tp lepas tu baby jadi batuk berkahak. then stop tukar susu lain pula. okay sekejap dan cuba 2-3pack lepas jadi cirit birit pula. tukar lagi susu lain

1y ago

mcm sy haritu sy terus tukar je. mula2 baby try freanleaf (muntah terus). lepas tu try s26 purple, baby minum 3-4pack jugak la (batuk berkahak) mmg rasa pergi neb byk kali jugak la🥺. doctor smpi kenai. sbb jenis nafas berbnyi skli. 3rd susu try dutch baby pula (cirit birit). terus pergi klinik then doctor advise soh cri susu rendah lactosa. dn bg brand utk try. enfagrow gentlesea. minum ni baby okay. nmpk mcm okay tu trus tukar enfagrow biasa.

Possibly fm x sesuai. Susu ibu jarang buat bby sembelit

1y ago

Tak berak lgsg , dh pergi klinik td, doc ckp normal semua, sbb baby xmeragam perut pon ok jr