Boleh tak serah diri di Hospital untuk bersalin pada 37w?

Hi salam, saya nak tanya.. Ada tak mommies dalam ni yang ada pengalaman serah diri untuk bersalin sebelum due? Macam sy ni sekarang 35w 5 hari, kalau dibolehkan sy nak serah diri di usia kandungan 37w nnt sbb masa tu dikatakan bby sudah matang.. Kalau ada mommies yg pernah ada pengalaman macam ni boleh share tak apa prosedur dan proses nya bagaimana? Thank you #ingintahu #bantusharing

8 Balas

dia mcm ni sis, wlpon 37w dh matang tp ada pro and cont dia tw. ada yg masa scan ok good for dlvry, tp bila tiba klhiran baby ada masalah2 tertntu. ada yg kne bersalin bwh dri 38w atas faktor2 ksihatan, jdi term of "serah diri" kesemuanya, bergantung pada kputsan DR yg merawat sis, bila masa yg sesuaai utk dlvr baby bkn ibu, to DR. ? enjoy ur pregnancy journey dulu yee..