Uri bawah nak bersalin hospital swasta

Salam saya nak tanya ada tak kes macam sy. sy dh 32w. sy scan di klinik KK kata nya uri dh ada atas. tp hari ni sy scan lg di hspital swasta kata uri masih di bawah. sy bercadang utk bersalin di hospital swsta mula nya. Tp sy mmg harap sgt boleh bersalin secara normal. Bila doktor swasta ckp mcm tu sy rasa down sgt. Doktor hospital swasta tu siap cadangkan sy bersalin di hspital kerajaan sb kata nya tkmau ambil risiko. Bila pikir balik geram sungguh ngn doktor trsebut. ##firstmom #firstbaby

4 Balas

Mmg klu kandungan berisiko, most likely hosp private akan reject dan hantar ke gov. Tambah lg jika uri dibawah jd agak berisiko tinggi. Tp elok awak dpt kn second opinion, sbb KK scan di atas, hosp scan dibawah pulak

12mo ago

ya sy mmg nk dpt kannsecond opinion. cuma hari selasa ni sy akan ada scan dengan pakar di KK. sy nk cnfirm betul2 dlu baru sy nk check dngn doktor lain.

Kalau berlaku komplikasi, boleh makan berbelas atau berpuluh ribu jika di swasta.

12mo ago

scaryyy

Benda biasa. Hospital swasta memang akan tolak kalau kes ada risiko

Hospital mana tu awak pergi? Boleh tahu tak?

12mo ago

oh..LWE ?LGLye?Pantai?.atas sbb ni la sy pilih gH ...huhu ..hrp awak nya uri tu naik atas la