Susu drop ke ni

Salam , saya jarang pump susu .. tadi saje nak pump .. ni kira drop ke .. sbb saya selalu breastfeed baby je .. tapi baju selalu basah .. mmg kadang penat sangat nak basuh botol untuk pumping tu kadang tak pump .. tidur pun tak cukup skrng ni pantang day 24

Susu drop ke ni
2 Balas

awal2 ni mmg susu akn byk mcmni .nk2 pula bby pun direct feedkan ...lg pun perut bby pun xbsr sgt ms skrng ni .bby dah ckup kenyang dh lepas mnyusu dgn maknya .. jika puan ada ig nti try follow pakar lactating nama nadmasrom dan puan noor_fazila_bt_abdul_rahman.. dkt ignya ada byk share ttg ilmu pnyusuan yg blh puan bljr..sy dlu bljr dr sana juga.. alhamdulillah brjy susukan ank hingga umur 2 tahun 1 bulan .mg dpmudahkan segalanya amiin

Sis pump macam mana after breastfeed baby ke? Mcm saya tak pernah pump tapi pakai teknik marmet. Alhamdulillah 1breast boleh dpt 2oz. Ikut demand baby. Saya masa awal2 kerap bengkak susu. Breast asik tegang je. Baru bf baby pun tak lama mcm tu tegang balik. Now breast dah jarang tegang just lembut je ingt dah xde susu sekali marmet dapat 2oz/breast