Bersama suami bersalin czer

Salam saya first mom & bersalin czer , sekarang hari ke 30 , nurse bagi pil perancang suruh start esok malam , nak tanya bila saya boleh bersama dgn suami , saya dah tngok tiktok tapi bnyk sangat jawapan taktahu yg mana satu betul .#bantujawab #Sharing_dong_Bund #firstmom #bantusharing

7 Balas

Kalau search kat google ada banyak artikel kesihatan. “If you start taking the combination pill on the first day of your period, you'll be protected against pregnancy right away. However, if you don't begin your pill pack until after your period has started, you'll need to wait seven days before having unprotected sex.” sumber: https://www.healthline.com/health/birth-control/how-long-does-birth-control-take-to-work#oral-contraceptives

selalunya pil perancang ambil masa 7 hari utk dia start function. cuba baca risalah yg dpt dlm kotak ubat tu, dia ada bgtau kat situ biasanya. ni kalau pil yasmin lah, so dlm 7 hari pertama tu kena pakai protection or elakkan bersama

Saya pun anak 1st czer. lps abis pantang 44hari and drah nifas dh kering Saya yg on dulu. hahaha husband risau Saya sakit tapi so far okey je. sbb tak de rasa sakit atau memudaratkan Saya

2mo ago

Hahaha sis , saya kesian dkt suami & suami pun kesian dekat saya , bukan suami je yg takboleh duduk , saya pun sama 🥲

once dh kering nifas n sis dh ready nk bersama, go on je. if consume pil perancang, cuba gapkan beberapa hri dlu sblom bersama untk serasikan bdan..

saya czer, bersama lepas 4 bulan bersalin. tempat czer tak sakit, tapi bawah yg sakit dan kering. start makan pil masa baby 2 bulan.

lepas darah nifas da habis betul2x bole bsama da. n kalau start makan pil, maybe bagi pil serasi brp hari bole da

boleh tau x awk consume ubat ape utk baik pulih luke sakit czer

2mo ago

owhh k.. tenkiu smue