Kontraksi palsu dah start rasa bila berjalan sakit betul bahagian bawah rahim

Salam saya dah 34 weeks ,saya masih bekerja tp office dan rumah saya takde lift jadi dalm 3-4 kali naik turun tangga,dah 2 hari ni saya sakit sgt kat bahagian bawah rahim pastu rasa cm sakit mencucuk. Itu contraction ke? tanda2 ke tu nak beranak awal,saya ingat nak minta surat doctor untuk kebenaran wfh sebab bila lepas naik turun tangga akan ras sakit sgt kat bawah ni.

2 Balas

sis serious to say doc mmg x kluarkan surat utk ibu2 wfh .. doc just boleh advice utk ambil cuti awal, atau boleh slow talk dgn pegawai atasan dkt office .. mcm sy staff admin, atasan sy supervisor, kena dgn cara borak nya, dpt la wfh tu pun time sy dah 36w ..

4mo ago

oh mgkin sbb ada komplikasi agaknya .. sy xdpt sis, mgkin sbb sihat walafiat .. sbb sy ngadu xlarat nak bergerak je, rekod kesihatan semua baik, mybe sbb tu xdpt suraf doc 😭

sy pergi mtk surat dgn dr klinik swasta. just support letter yg sy xlarat nk jalan jauh, kaki sakit sgt. Alhamdulillah mtk dgn HOD ada surat tu dpt la wfh start 34 weeks. apapun cuba je dulu. kita je yg tahu sakit tu mcm mana.

3mo ago

saya dah 37 weeks baru wfh sis sebab doc tak bg surat bertahan jelah tk larat pun saya kerja😓