SAKIT KEMALUAN + KEPUTIHAN HIJAU

Salam, saya dah 3 hari rasa sakit betul2 dekat bahagian kemaluan. Bila try pegang tak ada bengkak ke apa. Kalau duduk diam tak sakit, tapi kalau bergerak memang rasa sakit. Lepas tu ada keluar keputihan warna kuning kehijauan. Ada masa kuning je. Tapi tak banyak sikit sangat macam besar kacang merah. 2 kali je sehari. Dah tanya nurse KK, dia macam tak ambil berat lah. Dia cuma kata kalau sakit perut macam nak beranak terus gi hospital. Saya dah 38weeks. Risau GBS, tapi macam mana cara nak check? Swasta atau pergi PAC? Lambat ke result dia since saya punya due dah dekat dah?

2 Balas

Biasanya klu info dekat nurse ada keputihan hijau, dorg akan bg doktor cek. Takut gbs, tp mcm sy cek dekat klinik private. Haritu ada spotting coklat sikit, rupanya gbs+. Result ambk masa juga, dlm seminggu. Xtau la klu ada yg ble cpt dpt result.

sakit bahagian kemaluan tu normal . saya pun 38w kadang mencucuk kadang sakit kelengkang . kalau keputihan hijau tu sis check jee dkt klinik biasa kalau kk tak layan . kejap jee dpt result .

9mo ago

kan sy pon rasa meyucuk kt kelangkang mcm ad benda tekan..maybe kepala baby...xkerap kadang ii rasa...