Normal ke?

salam, saya dah 3 hari lewat period. subuh tadi check ada nampak samar samar 2 line. tapi saya ada rasa macam senggugut macam selalu nak period tu tapi takde pula keluar. normal ke rasa gitu? 🥺#ingintahu

Normal ke?
16 Balas

Saya macam hari tu jugak, sebab tak boleh tunggu saya terus beli clear blue digital, tapi tak sangka nak lekat sebab baru nak masuk 3 bulan saya gugur. Tapi Allah bagi saya rasa sekejap jugak kali ke dua ni, 7 minggu je dapat rasa prganant, akhirnya saya gugur , sekrang berpantang 4 hari dah, Kena rehat lama lepas ni, sbb dah 2 kali gugur😢

2y ago

Amin, Doc suruh rehat 6 bulan untuk kali ni, mmg kena rehat btul2

Kalau nampak tu betul la tu sebab yg saya tahu double line tu menunjukkan paras hormon mengandung dlm air kencing makin banyak..lagi pekat lagi banyak hormon tu..maknanya baby dah lekat betul2 dekat rahim..perut akan rasa cramp selalu & tak sedap badan..teruskan makan folic acid, jaga pemakanan jgn makan makanan yang boleh mnyebabkan keguguran mcm nenas etc

in Sha Allah lekat tu. biasa awl2 nk jd kandungan,perut mmg akan rasa cramp,bloated kembung,sakit pinggang. semua tanda2 mcm nk period. cuma xde keluar period la. hehehe. apa2 pon kalau nk confirm lg seminggu 2,try cek lg. if terang, blh ke klinik berdekatan utk sahkan kehamilan. then buat buku pink. good luck🥰

2y ago

awwww thankyou!!!! 🥺🤍

saya pun skrg mcm ni .. dah 4 hari lewat masuk besok 5 hari dh lewat .. tapi saya dh buat upt , masih negative … harapharap ada laa rezeki .. ttc 5 tahun dh … saya pun skrg tgh sakit senggugut tapi sakit tu tak kuat anddd sakit tu on off …

2y ago

semoga ada rezeki anak untuk mommy kali ni..in shaa Allah aaminn

wlkmslm.sy awl2 dulu mcm tu jgk, kabur2.kne check lg 2hari.awl2 prgnant mmg akn rasa sakit mcm snggugut.akn sakit bhgian ari2.just kne jaga mkn sbb baby bru nk lekat tu.nnt lg 2hari bt upt lg insyallah line tu akn pekat.☺

Saya sblum nie mcm tu lah yg saya rasa..lewat sebulan x period suami sruh test pkai clear blue negatif tpi gi check klnik alhamdulillah skrg dh 8 minggu kandungan saya🤲💕

2y ago

Terima kasih ya ⚘💚 sama jugak dgn awk jaga diri 😍

Normal awak rasa macam tu .. upt tu nanti awak check lagi 2minggu mesti dah terang . Jaga diri okay semoga awak dan baby sihat , doakan saya dan baby sihat juga ❤️

2y ago

oh yeke. terima kasih awak. awak pun jaga diri! semoga awak & baby sihat juga 🥺🤍

Amin.. In shaa allah, semoga dipermudahkan.. Nak2 dekat otw tu sis... Nti test kali kedua jarak seminggu.. Klu dah terang bole la g klinik..👍😊

mcm anak nom 3 sy. sy xtau sy preggy. tgh sedap2 bekpes tetbe sakit perut n muntah balik. g jmpe doctor. sekali dabel line. lol.

kalau esok² darah tak kluar juga bole cuba cek balik. mntau line terang suda atau dapatkan nasihat dokter sja. tq