mintak pendapat

salam. saya baru 9week. saya duduk dengan mentua sebab rumah ni nanti akan jadi rumah suami, sekadar keluhan saja. sebelum puasa saya ada tanya nurse perlu ke saya berpuasa dan nurse cakap saya tak digalakkan puasa sebab takut baby senang jatuh, so saya bagitahu suami dan suami bagitahu mak dia, tapi mak dia bandingkan diri dia yang dulu. yang dia tiap kali pregnant tak pernah tinggal puasa. setiap kali saya balik kerja mesti dia tanya saya puasa ke tak. bila saya cakap saya tak puasa dia akan cakap benda yang sama. saya jadi stress, dan mesti dia ada cerita pasal saya dekat anak2 perempuan dia ☹️ tambah2 cucu2 dia semua puasa. apa saya nak buat? perlu ke saya bertahan untuk puasa☹️☹️ #firstbaby

16 Balas

kuat kn ati. sabar. sy bersahur. tp kul 2@3ptg dh rase perut lapar xtahan. asyik sendawa perut berangin. jadi sy berbuke. hari 1 & 2 je puase penuh. sy risau kn kndungan yg masih baru ni. skrg masuk 11 mgu 2ari.